Rehabilitációs foglalkoztatás

Egyesületünkön keresztül megtaláljuk a szellemi vagy fizikai munkára is alkalmas dolgozókat, akiknek a foglalkoztatása mégis támogatott a megváltozott munkaképességük miatt.

munkaeropiac.svg

Mit érdemes tudni az MPME-ről?

Felelősségteljes, szociálisan érzékeny gondolkodású magánszemélyek részvételével jött létre 2007-ben a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület (MPME) azzal a céllal, hogy alapítói munkaerő-kölcsönzésben, -közvetítésben és felnőttképzésben megszerzett tapasztalatát társadalmi érdekek szolgálatába állítsa. A HSA Group tagjaként az MPME egyrészt segíti a munkaerő-piacról kiszoruló csoportok elhelyezkedését, másrészt a cégeknek értékes segítséget nyújt munkaerőpiaci tanácsadói, toborzói és munkaerő-közvetítői tevékenységével.

Hiszünk abban…

Sok éves humánerőforrás menedzsment tapasztalatunk megerősített minket abban, hogy a civil szférában sok a tennivaló, főleg, hogy a versenyszféra bevett technikái egy az egyben nem alkalmazhatók a sérülékeny, társadalmilag leszakadt munkavállalók, vagy a piaci tapasztalatokkal nem rendelkező pályakezdők esetében. Programjainkkal megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékossággal élő személyeket éppúgy segítünk, mint a hátrányos helyzetű csoportokat és a pályakezdőket a munkaerőpiacra való belépésben. Önkéntes kezdeményezéseink keretében pedig iskolások munkaerőpiaci ismereteit szélesítjük pályaorientációs tanácsadással, ezzel is segítve a későbbi álláskeresésüket.

Miért az MPME a legjobb választás?

Magas szociális érzékenységgel rendelkező kollégák segítik ügyfeleinket.  

Céges partnereink részére megtaláljuk a szellemi vagy akár fizikai munkára is alkalmas, teljes értékű munkavállalókat, akiknek a foglalkoztatása kedvezményes a megváltozott munkaképességük miatt.

Rehabilitációs hozzájárulás

Azok a cégek, amelyeknek az alkalmazotti létszáma eléri a 25 főt, kötelesek megváltozott munkaképességű kollégát foglalkoztatni, különben rehabilitációs hozzájárulást kell fizetniük.
Tanácsadó kollégáink partnereink átvilágítása után segítik megtalálni azon pozíciókat, melyekben megváltozott munkaképességű ügyfeleket tudnak foglalkoztatni, így akár milliós nagyságrendű összeget lehet megspórolni!

Saját tapasztalat

Az elmúlt években országosan több, mint 800 megváltozott munkaképességű ügyfelet helyeztünk ki a nyílt munkaerőpiacra Tanácsdó kollégáink segítségével.

A HSA Groupnál több megváltozott munkaképességű munkavállaló dolgozik, mint amennyire a törvény kötelez. Munkájukkal értéket teremtenek és maximálisan meg vagyunk elégedve.

Pályakezdők segítése

Az elmúlt években több programunk is elindult, amelyek mindegyike fiatal pályakezdők elhelyezkedését hivatott megkönnyíteni, a profi álláskereséshez támogatást nyújtani.

Pályázatok

Folyamatosan monitorozzuk az uniós és hazai pályázatokat, amelyek segítségével egyesületünkön keresztül még inkább elő tudjuk segíteni a hátrányos helyzetű munkavállalók elhelyezkedését, egyúttal kedvezményes foglalkoztatási lehetőséget tudunk nyújtani a cégeknek.

Önkéntesség

Meggyőződésünk, hogy az önkéntesség és embertársaink iránti tenni akarás a munka világában fontos érték, ezért hoztuk létre ezzel kapcsolatos programjainkat, amelyekhez egyre többen csatlakoznak.

Kapcsolatfelvétel

Az űrlap kitöltése után szakértő kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.