Mezszponzorként támogatjuk a NEKA csapatát

Újabb kiemelt támogatóval gazdagodott a Nemzeti Kézilabda Akadémia. Kelet-Magyarország legnagyobb munkaerő-szolgáltatója, a debreceni központú HSA Group szponzorálja a NEKA férfi NB I-es csapatát a 2021/22-es szezonban. A részletekről Mátyás László, a HSA Group vezérigazgatója és Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezetője nyilatkozott.

– Még az előző szezon közepén fogalmazódott meg bennem az együttműködés gondolata. Figyelemmel követtem, hogy ezek a fiatalemberek milyen jól teljesítenek, mennyire alázatosak. Iszonyatosan nagy energiát éreztem minden mérkőzésükön, ha személyesen voltunk jelen vagy megnéztük az azokról készült felvételeket. Amikor ez az egész élmény elért a szívemhez, megkerestem Mocsai Tamást és jeleztem számára, segíteni szeretném ezt a remek kis csapatot. Végül abban egyeztünk meg, ha túl vagyunk a szezonon, leülünk és átbeszéljük a részleteket, majd közvetlenül a szezon után meg is született a megállapodás.

– Mit vár ettől az együttműködéstől?

– Nagyon szeretném, ha jól tudnák használni az általunk nyújtott lehetőségeket, ezáltal a fiatalok motivációja, a csapat ereje nagyobb legyen. Én nagyon hiszek abban, hogy megállják a helyüket az NB I-ben és ezzel az együttműködésünk is folyamatosan tud majd fejlődni. A szándékom nyilván nem egy évre szól, habár a szerződés egyelőre igen. Természetesen minél előrébb lépnek a fiúk, annál nagyobb mértékben tudjuk támogatni a csapat munkáját.

Mocsai Tamás nagy örömmel fogadta a HSA Group megkeresését:

– A HSA Group ügyvezetőjének, Mátyás László úrnak felkeltette az érdeklődését a NEKA-nál végzett munka, valamint az intézmény sikerei. A támogatásra több okból is nagy szükség van, hiszen fiataljainkat most az NB I-ben versenyeztetjük, ezáltal pedig olyan kiadások terhelik az alapítványt, amelyek nem elszámolhatók.

– Ön mire számít a kooperáció során? 

– Ez az együttműködés nagyon fontos, hiszen mi magyar játékosokat nevelünk és nekik adunk lehetőséget, hogy fiatal koruk ellenére az élvonalban bizonyíthassanak. A HSA Group 100%-ban magyar háttérrel rendelkezik és az elmúlt 20 év során mindig fiatal, tehetséges emberekkel dolgozott együtt, így teljesen azonos szellemiséggel áll mögöttünk. Minden sportoló életében sorsdöntő, hogy a képzés után miként válik be, és ez ebben a 19-21 éves, szenzitív időszakban dől el. Örülünk, hogy támogatókra lelünk, akik segítik, hogy minél több magyar fiatal kerülhessen be az NB I-be és játéklehetőséget kaphasson. Ezzel a magyar kézilabdázást és a válogatottak pozitív szereplését is segítjük.

A K&H férfi liga 1. fordulójában a címvédő PICK Szeged fogadja a NEKA csapatát az Újszegedi Sportcsarnokban szeptember 10-én.

Forrás: neka.hu

További híreink