Relokációs üzletággal bővült a HSA

Relokációs divíziót indított cégcsoportunk névadó márkája, a HSA. Az új üzletág célja, hogy segítsék a külföldről érkező munkavállalók és családjaik magyarországi letelepedését. 

Magyarországon az évek óta fennálló munkaerőhiány arra kényszeríti a vállalkozásokat, hogy sok esetben külföldi munkaerőt alkalmazzanak a szükséges létszám pótlására, emellett a multinacionális vállalatok gyakran úgynevezett expatokat, specialistákat hoznak magukkal, akik szakszerűen be tudják tanítani a munkavállalókat, például egy gyár indulásakor. Ez a jelenség egyre elterjedtebbé válik a különböző iparágakban és komoly hatással van a hazai munkaerőpiac dinamikájára, 2022-ben közel 90 000 munkavállalási célú tartózkodási engedélyt adtak ki. 

Mindkét esetben a relokáció a megoldás, ami a munkaerő áttelepítését, cseréjét jelenti. Hasonló feladatok elvégzésére évek óta kapott megbízást a HSA, ezért az összegyűlt tapasztalatokat magasabb szintre emelve indították el új üzletágukat, mellyel az országba érkező külföldi munkavállalókat és családtagjaikat támogatják minden olyan területen, ami a beilleszkedésüket segíti és megkönnyíti. Legyen szó akár cégekről, akár magánszemélyekről, az utazástól kezdve; a teljes vízumügyintézés, taj-, adókártya igénylés folyamatán át; a lakhatás, albérlet keresésben is teljes körű segítséget nyújtanak. Ha családdal érkeznek, segítenek a gyerekek óvodai, iskolai, elhelyezésében, az egészségügyi intézményekkel kapcsolatos kérdésekben, illetve bankszámla nyitásban is. 

A relokáció nem ismeretlen a debreceni székhelyű HSA-nak, hiszen a 2000 óta munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel, valamint vezetőkiválasztással foglalkozó cég 2015-ben elsők között kezdett bele az ukrán munkaerő behozatalába, így közel 10 év relokációs tapasztalattal rendelkeznek. Az új divízió vezetésével Vitos Albertet, a HSA munkaerő-közvetítésért és vezetőkiválasztásért felelős üzletágvezetőjét bízták meg.

„Jogászaink több éves tapasztalattal rendelkeznek a hivatalos bevándorlási folyamatok szakterületén is, emellett pedig többnyire bármikor elérhetőek vagyunk, az ügyfeleink számára. Rajtunk keresztül ráadásul a vízumigénylési folyamat is gyorsabb, mintha önállóan intézkednének” – foglalta össze az üzletágvezető, hogy miben lesz más a HSA, a többi céghez képest.

Az ügyfeleknek személyes találkozásra is van lehetőségük a HSA relokációs üzletágának központi irodájában, amely Debrecenben található, azonban a kiterjedt kapcsolati hálónak, továbbá az évtizedes tapasztalatnak köszönhetően a szolgáltatás Magyarország teljes területén elérhető.

További híreink