Új foglalkoztatási formával bővül a Szomszédok

2021. július 1-től a gyermekgondozási díjban vagy gyermekgondozást segítő ellátásban részesülő, kisgyermekkel otthon maradók kedvező feltételek mellett vállalhatnak munkát a kisgyermekkel otthon lévők szövetkezetében, amely szintén a Szomszédok márkanév alatt lesz elérhető.

A Kisgyermekkel Otthon Lévők Szövetkezetének célja, a – nem nagyszülőként – gyermekgondozási díjban vagy gyermekgondozást segítő ellátásban részesülők vagyoni és szociális helyzetének előmozdítása, lehetőséget biztosítva arra, hogy a tagok rugalmas keretek között a foglalkoztatásba bekapcsolódjanak, illetve abban újra részt vehessenek. A Kisgyermekkel Otthon Lévők Szövetkezete harmóniát teremt a munkavégzés és a szülői feladatok ellátása között.

Magyarországon jelenleg körülbelül 250 000 szülő részesül GYED vagy GYES ellátásban. Felméréseink szerint közel 80%-uk szívesen dolgozna mielőtt gyermeke betölti a 3 éves kort, ha ezt rugalmas feltételekkel, védett környezetben tehetné meg. A kisgyermekükkel otthon lévő szülők ahhoz a réteghez tartoznak, akik már sok éves munkatapasztalattal és szaktudással rendelkeznek.

Forrás: szomszedok.eu

További híreink